JOURNAL: HOW RICH ARE YOU?

Καθημερινά και όλοι, ζούμε στιγμές απόλυτης ευτυχίας και δεν το καταλαβαίνουμε. Προσπερνάμε αυτές τις στιγμές, που κανονικά δεν θα αλλάζαμε για τίποτα, ως δεδομένες. Ενώ άλλες φορές, βουτηγμένοι στην πίεση, αφήνουμε εμπειρίες, που θα μας προσέφεραν συναισθηματική πληρότητα,  ανεκμετάλλευτες.

Πόσες φορές δε θελήσατε με την παρέα σου να γίνετε εθελοντές σε μια οργάνωση που σας εκφράζει και να κάνετε με τον τρόπο σας τη διαφορά, αλλά ποτέ δε δηλώσατε συμμετοχή; Καιρός να το κάνετε! Οι εθελοντές προσφέρουν χρόνο και διάθεση, αλλά στο τέλος της ημέρας, ξέρουν, ότι και οι ίδιοι είναι κερδισμένοι. Ένα «ευχαριστώ», μια παιδική ζωγραφιά και ένα ειλικρινές χαμόγελο, αρκούν να σε κάνουν να νιώσεις ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου!

Στοίχημα, τώρα, πως με την ίδια αυτή παρέα έχετε κάνει την παραπάνω συζήτηση, ανεβαίνοντας στα βραχάκια της Ακρόπολης για τις αγαπημένες σας  #nofilter  φωτογραφίες. Αφήστε, επιτέλους, κάτω το κινητό και απολαύστε τη θέα σε πρώτο χρόνο. Όσες φορές και να δείτε την φωτογραφία, όσα likes και να πάρει, δε συγκρίνεται με την όμορφη εικόνα που χαράσσεται στο μυαλό!

Βγάλε, όμως, και τη φωτογραφία… κάποια στιγμή, που θα χρειαστεί να τρέξεις να προλάβεις το μετρό, για να μην αφήσεις την ίδια αυτή παρέα να περιμένει! Τότε ναι, αποθανάτισε τον αττικό ουρανό, τη στιγμή κάνει τα δικά του και σκέψου πόσο τυχερός ήσουν που πρόλαβες και το είδες, προτού χωθείς στα έγκατα της Αθήνας!

Πλούσιος, βεβαία, μπορείς να νιώσεις μόνο και μόνο που έχεις την ίδια αυτή παρέα κι ας είστε κλεισμένοι στο σπίτι, χωρίς καν λεφτά να παραγγείλετε φαγητό! Είναι οι άνθρωποι σου· επέλεξες να τους έχεις στη ζωή σου, γιατί σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και αυτό είναι ανεκτίμητο!

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που δεν τους επέλεξες, άλλα δεν μπορείς και χωρίς αυτούς! Ο λόγος για την οικογένεια που σε μεγάλωσε και μέχρι σήμερα σε υποστηρίζει. Είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, αν ξέρεις τη σημασία του οικογενειακού κυριακάτικου γεύματος.

Και μιλώντας για οικογενειακό τραπέζι, θυμήσου τη δύναμη που έχουν οι αισθήσεις! Οι ωραίες μυρωδιές που σε ανανεώνουν. Η χαλαρή μουσική, ή η δυνατή συζήτηση! Αυτό το μαμαδίστικο φαγητό που τόσο σου είχε λείψει! Το άγγιγμα συμπαράστασης που τόσο χρειαζόσουν… Αυτά δεν είναι τα αναντικατάστατα;

Παρ’ όλα αυτά, το αίσθημα της πληρότητας –αυτό που λέμε ότι σε κάνει πλούσιο!- είναι κατά βάση εσωτερική υπόθεση. Διάβασε, μελέτησε, προβληματίσου! Μάθε να συζητάς και κυρίως να ακούς! Δε φαντάζεσαι πόσο πιο εποικοδομητική γίνεται η συζήτηση και πόσο κερδισμένος θα νιώθεις σε καθημερινή βάση!

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι πρέπει να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες, να έχεις όρεξη για ζωή, να εκτιμάς και να φροντίζεις όσα σημαντικά σου δίνονται απλόχερα, όπως η υγεία. Μάθε, πως οι πιο φτωχοί άνθρωποι του κόσμου, έχουν μόνο χρήματα!


 

/Every day is unique, full of new opportunites to take advatage of and new experiences to live. Life needs to lived. On a daily basis dozens of people pass by us and we don’t even see them.We are on a hurry to go to work/class etc… We shouldn’t.

We should stop making more money. We must start making more efforts. Efforts to be more and do more. Efforts to inspire others for a cause that moved us.

We should stop making more money. We must start making more time. Time to see the sunset over Acropolis or our bedroom window. Time for long walks and honest discussions. Time for friends and time for family.

 

Then, each and every one of us, will be rich,

rich at heart,

xx

Aristea!/

P.S. Remember, some people are so poor, all they have is money!

 


 

Advertisements

Author: Aristea

I eat a lot. I travel often. I write about it. https://mydreamsmanifesto.wordpress.com/

1 thought on “JOURNAL: HOW RICH ARE YOU?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s